FAR Institute

ФАБРИКА ЗА АНАЛИЗИ И РЕШЕНИЯ

Шофьорски курс за Елена и Антон, младежи от преходно жилище

Днес ние заставаме до Елена и Антон, за да им помогнем и мечтаем заедно с тях за бъдещето им. Двамата пораснаха в институциите за алтернативна грижа и сега живеят в преходно жилище. Елена преди месец навърши 18 години, а Антон ще ги навърши през месец юни 2022 г. Средният им успех в училищата, в които учат, е много добър, те мечтаят за реализация и градят собствени планове за бъдещето. Скоро ще излязат от закрилата на институциите. 

Антон – 16 г.

Да са готови да се справят сами – това е огромно предизвикателство. Нашата помощ е насочена към това, те да са максимално подготвени и така да имат реална възможност за равен старт в живота. Двамата мечтаят да имат шофьорски книжки, за да си намерят по-хубава работа и да са пълноценни членове на нашата общност. Нека да подкрепим тези младежи за едно равнопоставено начало в техния пълнолетен старт извън институциите.

С тази кампания набираме средства за да заплатим курсовете им за шофьорски книжки. Курсът за един човек струва 600,00 лева. Изпитите за теория и практика още 100,00 лева. Целта ни е да съберем по 800,00 лева за младеж за курса, изпитите и допълнителни разходи, например допълнителни часове. И така общата сума за настоящата кампания е 1600,00 лв. Младежите ще бъдат обучени от Цветослава Пенева „Екарс“ ЕООД и Андрей Попов „Деми Мото“ ЕООД.

Благодарим от сърце!

Резултатите от кампанията ще публикуваме тук.

Регистрирай се за нашия бюлетин

Остани информиран