FAR Institute

ФАБРИКА ЗА АНАЛИЗИ И РЕШЕНИЯ

ФАР е сред 11-те избрани да участват в пролетното издание на Акселер по проект „Информиране, ангажиране, успех!“

Акселератор: Пролет за дарителски кампании започва

20 нестопански организации се състезаваха за участие в пролетното издание на Акселератора, от тях 11 сред които и Фабрика за анализи и решения бяхме избрани да участваме.

Предстои обучение на 15 и 16 март, след което с помощта на индивидуален ментор и член на екипа на BCause ще планираме и проведем своите дарителски кампании. 

Списък с организациите и техните идеи за кампании:

 • Фондация “Фабрика за анализи и решения” – Искат да помогнат на самотна майка с 2 деца за закупуване на кухненско оборудване – готварска печка, хладилник, маса и столове за хранене, посуда. Възглавници, завивки и спално бельо. Пералня, прахосмукачка, отоплителни уреди. За да продължават да работят срещу отпадане от училище на деца социално слаби семейства.
 • СУБ Украински Дом – Искат да провеждат курсове по Български език за бежанци – 50 урока (А1 ) за 45 души. 
 • Сдружение „Русаля” – Искат да изградят външно игрище за децата в неравностойно положение в училището по изкуства и занаяти в село Русаля. 
 • Сдружение “Деца и околна среда” – Искат да закупят съоръжения за игра за двора на терапевтичния им център в Русе,които да са достъпни за деца с двигателни затруднения,както и изграждане на съоръжения в самия център,които да развиват глобалната моторика и моторното планиране на децата.
 • Фондация „Общност в помощ на зависимите“ – Искат да покрият лечението на шест зависими лица, които към момента се лекуват в терапевтичния им център с месечна издръжка, лекарства, медицински прегледи.
 • Сдружение „Пет систърс“ – София – искат да продължават да изхранват и лекуват настанените в Спасителен център за животни в риск, който управляват.
 • Фондация „Корпус за образование и развитие – КОРПлюС“ – Искат да проведат летен езиков лагер за 10 победители в Националното състезание по Spelling bee.
 • Фондация “Състрадание Алцхаймер България” – Искат да организират  еднодневни излети/екскурзии в рамките на два месеца за 25 лица с деменция(ранен и среден стадий на заболяването) от Дневен център Варна и домовете за резидентна грижа във Варна и Разград 
 • Фондация “Eлизабет Костова” – създаване на Резиденция за жени-писателки Women In The Mountain, с която да се даде възможност за развитие на  творци и фасилитиране на пространства за обмен и обучение на маргинализирани групи чрез творческо писане като възрастни хора, ЛГБТИК+ младежи, NEET младежи и жени-писатели и за създаване на интердисциплинарни проекти. 
 • Фондация „Ситуационен Център Отворени врати“ – Искат да провеждат групови класове по Български език за 100 деца в продължителност на цялата лятна ваканция и с честота от два пъти в седмицата за бежанци от Украйна. 
 • Фондация „Бат уърлд България – нощ и ден“- Искат да продължават да  защитават, опазват прилепите и техните местообитания в страната,както и да разширят разбирането към прилепите и да намалят  жестокостта към тях.

Проектът „Информиране, ангажиране, успех!“ се изпълнява с финансова подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. Основната цел на проект „Информиране, ангажиране, успех!“ е подобряване на капацитета и устойчивостта на гражданския сектор, в това число на гражданските организации. 

Регистрирай се за нашия бюлетин

Остани информиран