FAR Institute

ФАБРИКА ЗА АНАЛИЗИ И РЕШЕНИЯ

Бъдещето с танц в сърцето

Децата, растящи без родители в домовете за алтернативна грижа са талантливи, умни, корави и устремени към живота извън институциите. 

Щастливи сме, че имаме възможност да познаваме такива деца и техните възпитатели в някои от домовете в София. Чувстваме се удовлетворени да подаваме ръка на тези, които знаят точно къде искат да отидат и да помогнем на другите да намерят своя път. Техният младежки плам обогатява нашата общност и ние вярваме, че е важно да можем да ги подкрепяме и насочваме за осъществяване на техните мечти и желания в живота им след институциите.

Всички ние, всеки със своята уникалност се стремим да бъдем приятели на тези деца и младежи, да им даваме друг поглед върху света и да мобилизираме ресурса на обществото за реализиране на техните таланти и потенциали.

Обществото ни е гладно за хора, готови да работят целеустремено и последователно в търсене на своето място извън институциите, не само да консумират, а да творят и да реализират мечтите си. Срещите с такива младежи са наистина много мотивиращи. Трудностите са част от детството им, от порастването им. Изборът им, сякаш, е много малък. А те светят със своя собствена светлина, заразително енергични, изпълнени с особена увереност и вдъхновение.

Един от най-вдъхновяващите младежи с когото работим след три месеца ще навърши пълнолетие. Признаваме си, че толкова зрял и устремен млад човек не помним да сме срещали. От дете той танцува български народни танци и днес  вече има своя формация. Мечтае да я рекламира, да я развива и да обучава деца в изкуството на българския народен танц докато завърши училище след година и половина. След това ще продължи обучението си в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“ – Пловдив.  Иска да има голям ансамбъл,  сам да прави музиката и създава танца, който носи в сърцето си. 

Ще вървим до него в пътя му към зрелостта и успеха и ще се постараем да получи равен старт в живота си след институциите. Щастливи сме, че имаме тази възможност!

Регистрирай се за нашия бюлетин

Остани информиран